Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

luni, 24 martie 2014

Atelier de confectionare: Prastia de nadit


  Prastia de nadit de mari dimensiuni se foloseste pentru nadire la distante mari ( pana la 120m ), cu bulgari de nada amestecate cu porumb si cu boiliesuri.
  Un astfel de produs, ca cel prezentat de magazinul online SipCarp (http://www.sipcarp.ro/magazin/product_info.php?products_id=6566), ajunge insa la un cost destul de frumusel: 800 ron.

  Vreau si eu una, mi-am zis ...insa cu un buget ....mai pamantesc.

  M-am tot gandit la un sistem de trepied, home-made, confectionat ba din lemn, ba din picioare telescopice sau cozi de matura. Cozile telescopice pentru maturi insa sunt din fier mort, cam subtirele, iar cel mai ieftin picior telescopic e vreo 50 ron - n-am facut nimic, mai bine cumpar prastia.

Balta Valea Mare


Balta Valea Mare, comuna Barcani satul Saramas, Întorsura Buzăului.

In Iulie 2013, locatia era prezentata astfel pe http://www.infopescar.tv/forum/balti-iazuri-si-ferme-piscicole/balta-valea-mare-t18849.html:

 O balta de aproximativ 7 ha de apa populata cu crap comun, amur, caras si somn pitic. A fost populata cu aproximativ 6 tone de peste cu greutate per peste intre 1 si 5 kg la crap si 7 kg la amur.
  Substratul este relativ malos, grosimea malului fiind de maxim 2 cm, fara agataturi ascunse in apa. Adancimea apei avand intre 220 cm si 280 cm. se

poate pescui pe toate cele 4 laturi.
  Orarul baltii este : 07:00-19:00 se poate pescui cu 3 bete plus una la pluta, taxa fiind de 20 ron C&R. cei care doresc si peste il pot cumpara cu 15 ron crapul si 7 ron carasul.
  Se cere ca salteaua, minciogul si sprayul antiseptic sa se afle in trusa.
  Balta dispune de parcare proprie monitorizata video ca si incinta. Deci cei care doresc sa prinda si sa doseasca pestele nu vor avea sanse.
balta este inca in constructie: in cel mult doua saptamani va avea un magazin in incinta baltii, si se vor construii foisoare si umbrare. momentan locul este amenajat cu pontoane. se vor numerota in curand si se vor putea inchiria.

date de contact si rezervari : 0744308499, Dl Nelu Oprea.
PS: se poate vizita si Manastirea Valea Mare http://www.crestinortodox.ro/biserici-m ... 67847.html care se afla la 200 m de balta.





duminică, 16 martie 2014

Râma castiga la Valea Morii Budila

   Prima partida de pescuit pe 2014 ne-a gasit pe Valea Morii Budila, o balta cu o suprafata de cca 2.2 ha cu posibilitatea de a extinde luciul de apa pana la aproape 4 ha: un dig de cca 3000 mp desparte frumoasa balta de pescuit de o amenajare piscicola fara apa care asteapta cam de multicel spargerea digului si unificarea baltilor. Daca administratorii locatiei ar reusi extinderea luciului de apa, cred ca am avea aici una din cele mai frumoase locatii de pescuit din judet. Latimile baltii variaza intre 80 si 160 m.

  Spre deosebire de anii trecuti cand pierdeam cate o galeata de momitoare la fiecare partida de pescuit, de aceasta data am avut parte de cateva agataturi dar fara pierderi de momitoare si carlige. Balta a fost dragata si curatita la finele lui 2013. A mai ramas o zona cu agataturi, undeva pe la mijlocul baltii marcata cu tarusi. Bravo, buna treaba !!!

  Taxe si regulament: 20 ron/12 ore, retineri < 3 kg / exemplar, 15 ron/kg crap, 8 ron/kg caras, nu se pescuieste noaptea iar accesul pe balta este permis odata cu rasaritul soarelui, nu mai devreme.

La stiucarit pe Canalul Castorilor


  Noiembrie, 2013. Locatia: un canal din zona comunei Boroșneu Mare, judetul Covasna. Stiucaritul nu este specialitatea noastra insa tentatia de a-i cunoaste pe "micutii ingineri", ne-a adus in aceasta zona. Pe drumul de acces catre canal ne-a intampinat o caprioara: nu parea speriata de intalnirea cu noi. In cele din urma a tasnit ca o sageata pe campul negru. Privirile noastre urmareau petecul alb de codita cum se pierdea in zare ...

  Dupa intalnirea impresionanta  cu caprioara, mintile noastre au revenit la micutii ingineri iar o intrebare a aparut ca din senin: de ce isi fac castorii baraje? Oare ... pentru ca se hraneste cu peste ?