Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

luni, 11 februarie 2013

Porumb cu aroma de palinca

Ingrediente:

-        palinca de casa (cu cat mai tare cu atat mai bine)
-        seminte de anason
-        un flaconel de ultrabait (optional)
-        porumb tare.
-        fara zahar!!!

Preparare

-        se adauga peste porumb palinca pana il acopera, totul intr-un recipient inchis
-        peste se adauga seminte de anason
peste toata chestia asta se picura 2,3 picaturi de ultrabait (optional). 


Articol preluat (Nu cunosc autorul)

Retete de nada


  1. Este nada pe care eu o folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pt toate formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie. Este un amestec in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia sa se pastreze aceeasi linie a aromei.
  1. 4 kg de porumb uscat
  2. 1 kg de grau sau arpacas
  3. 2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa, caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile.
  4. 1 kg de canepa (recomandabil sa fie coapta)
  5. 1 kg de zahar sau alt indulcitor (mierea este foarte buna dar numai ½ kg)
  6. ½ kg soia uscata
  7. ½ kg seminte de floarea soarelui macinate sau in lipsa strot
  8. ½ kg naut preparat (vezi capitolul momeli)
  9. ½ kg peleturi (solubile)
  10. aditiv praf sau lichid
  11. putina sare
  12. 10 ml aroma de acelasi fel cu boilliesurile (aveti grija cat de concentrata e aroma ca ce se gaseste la noi pe piata puteti sa puneti si 2 litri). Puteti folosi foarte bine siropuri concentrate.
  13. 10 ml ulei de canepa
  14. 10 ml ulei esential, cel mai bine de aroma pe care mergeti sau daca nu aveti cel de mandarine poate fi combinat cu orice aroma.

Atractanti cu valoare nutritiva : Aminoacizi , Betaina hcl , Spirulina , Acibet

  Atunci cand descoperim vreo reteta miraculoasa sau cand auzim vorbindu-se de unele amestecuri magice care tind sa doboare toate recordurile in materie de crap incepem sa ne intrebam sau sa intrebam infrigurati... Unde se gaseste asa ceva ?... Cum pot sa-mi cumpar ?... Nu ma intereseaza pretul ! Ei, aflati ca lucrurile nu stau tocmai asa. Daca fratii Wright au fost considerati primii care s-au ridicat de la sol cu un aparat mai greu decat aerul, atunci Traian Vuia este primul care a zburat inaintea lor !?!...Si care-i legatura ? Pai, este... Nu neaparat englezii au pescuit primii folosind canepa ca momeala. Se stie bine ca si bunicii nostri pescuiau in dara de ulei lasata de canepa pusa la topit in rau, sau pe vadul nadit involuntar cu atat de cautata caseina, ramasa pe marginile stergarelor in care se strecura branza.
  Pornind de la aceste accese "nationaliste" as vrea ca pe scurt sa explic, din punctul meu de vedere, rolul pe care il au unele substante mai greu accesibile noua, in compozitia boilles-urilor. Pe langa numeroasele retete de mixuri, combinatii de arome, indulcitori si uleiuri esentiale, intalnim si unele produse care parca tocmai au sosit de pe Marte... betaina, aminoacizi, spirulina, lichide nutritive, extracte naturale s.a.m.d. Per ansamblu, acesti atractanti cu valoare nutritiva ( Multimino PPC, Nutramino, scoica cu buza verde, alge uscate, pudra de varec etc. ) nu sunt altceva decat combinatii de vitamine, minerale, proteine si aminoacizi necesari in procesele de ardere ale oricarui organism viu.


Boilies de casa - Indulcitorii

Oare crapul este amator de gusturi "tari" indiferent care ar fi ele?


  Este un vicios sau doar primeste niste semnale primitive de hrana si pur si simplu se hraneste?
Eu vreau sa cred ca ii ofer ceva ce-i stimuleaza pofta de mancare, nu de hranire.
Vreau sa cred ca-i ofer ceva ce-i face placere sa manance nu doar sa-i starnesc un instinct natural.



  Am fost intrebat de mai multi useri de pe forum de ce nu prezint si specialitati de fainuri sau derivate lactice ale marilor firme.
  Intentia mea nu este sa fac un inventar al tuturor ingredientelor pentru boilies (asa ceva ar fi o munca titanica) ci doar sa va prezint in cateva cuvinte ingredientele pe care le folosesc eu. Am inceput acest articol pentru ca am vazut din discutiile forumistilor ca multe din aceste ingrediente sunt gresit intelese si folosite, desigur si cu privire la aceste ingrediente mai sunt o multime de intrebari fara raspuns ......................... (cel putin pentru mine).

Mamaliga pentru cuburi

  Ideal este sa folosesti apa de balta. Daca nu ai asa ceva, folosesti apa minerala plata sau lasi apa de robinet intr-un vas vreo doua zile la aer (in balcon). Malaiul cel mai bun e cel din piata, si negrisat. Cel unguresc are si colorant alimentar, asa ca nu e rau. Unii spun ca trebuie cernut, dar eu prefer sa-l las in formula lui naturala, fragmentele de coaja purtind aroma de porumb - cu toate ca, nepregatita cum trebuie, mamaliga din malai necernut nu are consistenta celei din malai cernut.
  Se pune apa, sa zicem 1,5 l., intr-un ceaun in care se arunca doi - trei pumni de malai, asa incit sa se formeze o supa ceva mai consistenta. Se lasa la fiert destul de mult, pentru a se lega - sa zicem 20 - 25 minute. Daca optezi pentru mamaliga rosie (care uneori e preferata de crap - am avut partide pe care le-am salvat cu mamaliga rosie), acum e momentul sa o colorezi cu colorant alimentar. Dar atentie, nu pune mult, colorantul moaie cuburile si le face cleioase.