1. Este nada pe care eu o
folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pt toate
formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie. Este un amestec
in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia
sa se pastreze aceeasi linie a aromei.
- 4 kg de porumb uscat
- 1 kg de grau sau arpacas
- 2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa,
caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile.
- 1 kg de canepa (recomandabil sa fie coapta)
- 1 kg de zahar sau alt indulcitor (mierea este foarte buna dar numai
½ kg)
- ½ kg soia uscata
- ½ kg seminte de floarea soarelui macinate sau in lipsa strot
- ½ kg naut preparat (vezi capitolul momeli)
- ½ kg peleturi (solubile)
- aditiv praf sau lichid
- putina sare
- 10 ml aroma de acelasi fel cu boilliesurile (aveti grija cat de
concentrata e aroma ca ce se gaseste la noi pe piata puteti sa puneti si 2
litri). Puteti folosi foarte bine siropuri concentrate.
- 10 ml ulei de canepa
- 10 ml ulei esential, cel mai bine de aroma pe care mergeti sau daca
nu aveti cel de mandarine poate fi combinat cu orice aroma.
2. O nada pe baza de
cartofi (buna vara la crap si ten)
- 4 kg de porumb uscat
- 4 kg de cartofi proaspeti taiati in cubulete de 1-2 cm. Nu taiati
cartofii decat atunci cand pregatiti nada.
- 2 kg de boillies (canepa, fructe sau squid)
- 1 kg de arpacas
- ½ kg naut preparat
- 1 kg zahar
- aroma
- 10 ml aditiv (merge bine in combinatia asta Aromix-ul de crap de
Sensas)
La aceasta
nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe
rig proaspat sau puteti folosi cartofii conservati din comert.
3. Nada pt ten (cica).
Aceasta reteta o am de la un amic de-al meu care sustine ca a prins multi teni
cu ea. Eu am folosit-o doar o singura data si am prins sute de platici, doi
crapi mici si un singur ten.
- Cca 3 kg de porumb verde (taiat de pe stiulete)
- 2-3 kg de rosii
- 1 ceapa!!!!!!!! Cica daca nu pui si ceapa nu are farmec.
- 1 kg de boillies de fructe (astea eu le-am pus in reteta)
- 4 paini
- 100 g miere
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
- aroma de vanilie (pot sa va spun ca amicul asta are ceva la cap cu
vanilia)
- 2 linguri de aditiv Van den Eynde de vanilie (!!!)
Cum se face
chestia asta. Intr-un vas (pe malul apei) se storcesc rosiile, se rupe painea
in bucati si se amesteca cu terciul de rosii si porumbul. Se framanta pana se
face o coca foarte tare. Se adauga ceapa si uleiul (deja suna a carte de
bucate) si se framanta din nou. Se adauga aroma si aditivul se framanta iarasi
si se fac galuste cam cat pumnul care se pastreaza intr-un prosop ud. Pot sa va
spun ca dupa ce am terminat de facut nada muncisem atat de mult ca-mi cam
trecusa pofta de pescuit. Nu va dadeam aceasta reteta daca amicul nu era om de
incredere dar sa stiti ca nu e pescar dintr-ala… si cand spune ca a prins asa
este.
4. O reteta foarte buna
iarna sau mai bine spus in noiembrie-martie:
- ½ kg porumb uscat
- ¼ kg boillies (calamar, scoici, peste, somon)
- ¼ kg biscuiti pt caini (peste, somon)
- 20 ml ulei de peste sau aroma de scoici sau calamar
- emulsifiant
- 10 ml esenta de ciocolata
- 2 linguri de zahar
- 10 ml ulei esential de mandarine
- 2 linguri de aditiv praf (f bun este Big Fish de Van Den Eynde)
- un stimulator de apetit este binevenit
Amestecati totul intr-o galeata si lasati-o
cat mai uscata. Zgarciti-va cu cantitatea de nada caci in aceasta perioada
crapii nu sunt foarte mancaciosi. De mare folos sunt acum pungile solubile in
care puneti cca 100-150 g de nada la lanseurile de nadire si cat va duce
lanseta in lanseurile cu tot cu plumb. Pe aceasta nada puteti sa incercati si o
boillie de ciocolata. Cantitatea este pentru o zi de pescuit caci nu am stat
niciodata in perioada asta peste noapte. Daca aveti posibilitatea sa naditi si
cu o zi inainte (dimineata) este foarte bine.
5. Alta reteta care a dat
bune rezultate in baltile cu mal unde nada se scufunda repede si unde este
necesar sa contina substante grase care sa razbata prin acesta. Tot pt 2 zile
de pescuit. Acestui mix puteti sa-i imprimati ce aroma doriti. Nu exagerati cu
nadirea deoarece este o nada foarte consistenta.
- 2 kg de porumb uscat
- 1 kg de boillies (aroma la alegere)
- 2 kg de alune crude pe care le coaceti putin la cuptar cu f f
putina sare
- ½ kg seminte de canepa coapta
- ½ kg de soia uscata
- ½ kg pelleturi de alune (sunt foarte uleioase)
- ½ kg pelleturi de aroma de baza
- ½ kg zahar
- 50 ml ulei de porumb
- 10 ml ulei esential de anason
- esenta dupa cum este cazul
- emulsifiant
- aditiv
Amestecati
totul in doua transe (mie mi se pare destul de neplacut sa amestec toate grasimile
astea asa ca in general mai iau cu mine un invatacel si il pun pe el la treaba)
si oferiti nada in portii mici si dese (de 3-4 ori pe zi). Momelile din carlig
e bine sa fie flotante (intram in detalii mai incolo).
6. Inca una pt fund malos
si gata. Mai departe incercati si voi si daca aveti rezultate bune spuneti-mi
si mie.
- 2 kg de porumb uscat
- 2 kg de seminte de floarea soarelui crude si faramate (nu macinate)
- 1 kg de boillies (ciocolata, canepa sau scopex)
- ½ kg canepa coapta
- ½ kg soia uscata
- ½ kg pelleturi (cele de ciocolata sunt o nebunie)
- ½ kg zahar
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 10 ml ulei de canepa
- emulsifiant
- aditiv
Articol preluat (Nu cunosc autorul)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu