Romanii sunt inventivi si seria hand made Rod Pod continua (http://pepatuldenada.blogspot.ro/2012/09/hand-made-rod-pod.html):
joi, 18 aprilie 2013
duminică, 14 aprilie 2013
La Ilieni ....Fu-Tai
Evident ca titlul v-a invitat la un gand din acelaaa ....pe cand, Fu Tai este doar un brand chinezesc pentru un mini gratar ....hihihihihi.
Pentru cei care au citit sau nu postarea de ieri (http://pepatuldenada.blogspot.ro/2013/04/pregatirile-premergatoare-unei-partide.html) se impun cateva precizari, pentru continuitate:
Pentru cei care au citit sau nu postarea de ieri (http://pepatuldenada.blogspot.ro/2013/04/pregatirile-premergatoare-unei-partide.html) se impun cateva precizari, pentru continuitate:
- Am fost la pescuit, deci raspunsul la intrebarea "Facem sex sau merg la peste" nu mai e o enigma acum;
- Apropo, prietenii sugerau ca variante de raspuns: Tu mergi la peste ....ca fac eu sex ! (ea)
- Intrebarea diminetii a fost: - Ba, a sunat ceasul sau nu l-am programat noi ? Nu i-am dat de cap! Ideea e ca am ratat ora de plecare ...
- Cum nu aveam update-ul facut la firewall (eram prea virusat pt "Hackerii" din Covasna), am predat covrigul masinii lui Florin, alias Schumacher - ceeee alegere: aveam 2 tacheti si un piston in portbagaj, asa de rezerva, si pana si astiea faceau curse intre punctul mort superior-inferior cand apasa Florinache acceleratia; Sa nu ne intelegem gresit: Super sofer Florin, dar cand am ajuns pe balta, toti l-am cautat pe Budha dar nu aveam hartie pentru pomelnice ...
Pregatirile premergatoare unei partide de pescuit: Ilieni (CV), No 2 pe 2013
Maine, 14 Aprilie 2013, echipa Pe patul de nada a ales locatia balta Lunca Ilieni (CV), http://pescuitluncailieni.ro/, pentru cea de-a doua intalnire cu mustaciosii pe 2013. Evident, ne-am pregatit temeinic:
- Am decis sa mergem pe hrana vie: carnaciori de la Sergiana, 2 tipuri: subtiri si taranesti;
- montura: traditionalul ceaun, gratar si mai ales, alcoolul pt vreme rece ...cat incape, adica ....sunteti curiosi? ;)
- nada: ceapa, ardei, fasole, pasta de tomate, morcovi, verdeturi si condimente;
- PS: partea vegetariana de mai sus am adaugat-o in nada cu gandul doar la Amur (stiam ca e vegetarian). De il prindem, il conving sa devina carnivor ... (e mai ieftin decat postul)
- Am pescuit intre substraturi: adica, la final mergeam in 4 labe: ba la nivelul solululi namolos (plouase greu), ba la nivelul firului de iarba dar nicidecum la verticala ...
- Substratul deci, l-am testat ca rama/METROUL: mult namol => necesita POP-up, adica una bucata nevasta cu plamanii mari (boiles-uri) care ...la care sa nu vina mustaciosul: Deh, prefera silcoanele flotante !
- Distanta de lansare? Vedem maine pe lumina sau auzim din gura nevestelor sau mergem dupa URME .... Se mai intampla sa ratezi tina ALEASA: fie ca indoi coatele, fie ca deviezi firul de la planul vertical sau nu mai vezi balta insasi, fie ca alearga Budha, cine stie ...motivele sunt multe! Important este: SA PERSEVEREZI, amice !
- Tehnica: dimineata o sa rup bidonul de apa, zeama de varza si am sa incerc sa evit sursele de foc ...IAHNIA de FASOLE poate fii periculoasa !
- Cred ca sculele ...sunt ok si sper sa le vad si maine (PS: oricum, din cauza burtii, am probleme in a vedea spod-ul de 4 livre...)
- Patul de nada: Maine ii ciuruim, un fleac ...Daca sunt rate salbatice in zona, astea sigur vin la seminte => Back-up plan: putem da si la rate (sper sa ciuguleasca Boilesuri ca semintele au lipsit din iahnie)
- Offfff: Luni am sedinta si voi fii din nou cheaun ....ce ii spun sefului? Il mint iar ca la meteo? Cred ca o sa ii propun sa scoata ziua de Luni din calendar ....Ziua de luni sa fie una de vanatoare, LA RATE ...!!!
Intrebare: Stiti cum o sa imi conving nevasta sa ma lase la Ilieni la pescuit? O trezesc la 4 dimineata si o intreb: - Facem sex sau merg la peste ?
Mustaciosilor, How do you do? Have NO FEAR, echipa PE PATUL DE NADA IS HERE:
duminică, 31 martie 2013
Prima iesire la pescuit in 2013: Sanpaul (HR)
Evident, iesirea am prgramat-o ad-hoc: cu o seara inainte, pe la orele 21 - la gratar fiind. Trezirea la 5 (defapt la 4 ca s-au trezit astia de la Big Ben sa dea ceasul inapoi tocmai azi). Am plecat o echipa de 5 persoane insa pe balta ne-am separat (2 cu 3): deh, unii au avut tupeul sa-si care calabalacul in brate pana pe celalalt mal iar ceilalti, nu. Ufff, urasc asemenea amenajari unde administratorii nu iti pun la dispozitie un carucior macar ...
Peste s-a prins (cine se priecepe ...caci eu, nu): ciortanei, adevarat ...dar ce senzatie sa-i revezi live (si nu la PVTV doar)! Vecinul din dreapta, Ion, cred ca a fost campionul: vreo 10-15 buc. E drept, avea si scule dar si posibilitatea sa lanseze in larg si nu la picioarele pasaroiului. Deh, pe cand altii chefuiau, Ion si echipa sa astepta la poarta baltii pt a si incepe ziua. Ma intreb, oare ce au facut de la ora 1 noaptea si pana dimineata: au depanat povesti pescaresti? :)
Le-am incercat pe toate dar tipii astia "au pus botul" doar la capsuna si silicoane, servite cat mai in larg (la 80-100m de mal). Paznicii, au venit cu "pescareasca": cum n-a mers in apa mica, acolo a mers cel mai bine ....era un nene !!! Ok, sa trecem la poze mai bine:
miercuri, 13 februarie 2013
Atractanti, Boiles si Pellete
Atractanti
In apa, inca rece, folosim o cantitate mai mare de atractant. De exemplu, o lingura de anason, coriandru sau scortisoara. Va recomand urmatoarea reteta:
- pesmet 20%,
- faina de malai 20%,
- biscuiti 25%,
- srot de floarea soarelui 25%,
- canepa prajita si macinata 10%.
Abonați-vă la:
Postări
(
Atom
)