Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

luni, 13 mai 2013

Budila (BV) - Peisaj de poveste

  Si de aceasta data ne-am hotarat sa iesim la peste    ...tot la o partida de ceafa la gratar. Nu mai adaug pozele premergatoare pt ca  ....ceafa era cam grasa. Ca de obicei: am ajuns cam tarziu pe balta (dar fara incidente - nu era Florin la volan iar masina nu avea senzor de alcool). Drept urmare am ajuns intr-o zona plina de agataturi a acestei balti situata intr-un peisaj de basm: drumul pana acolo te trece prin albiile a 2 rauri (unul secat iar celalalt, viu) si serpuieste la poalele unui munte (nu-i stiu numele ca nu am vazut indicatorul; defapt nu cred ca am vazut nici macar un indicator din toate cele intalnite pe traseu). Impreuna cred ca am pierdut vreo 20 de momitoare (este o impresie puternic negativa cand ma gandesc la aceasta balta) dar trecem cu vederea gratie peisajului: munte, multa verdeata, foisoare la fiecare post de pescuit, pastravarie, restaurant cu terasa in balata pastravilor (in constructie, e drept). Balta e maricica iar un dig o separa de un loc sapat in vecinatate - oamenii vor sa extinda lacul. Pestii (proveniti din crescatoria Sanpaul) am inteles ca aveau ceva probleme digestive in urma hibernarii si erau sub tratament. Densitate mare in lac, iar pescarestile spun: 7-8 kg min/zi (nu stiu daca de caras sau crap). Preturile sunt OK: 20 ron partida + uzuala taxa pt captura. Grosso modo recomand aceasta balta iar recomandarea se bazeaza nu pe nervii pierderii unui numar nesfarsit de monturi pierdute, pe imposibilitatea de a gasi un culoar de lansare curat ci pe argumentele ce tin de peisaj si eforturile administratorilor in privinta amenajarilor.

  Ca momeala, nu incercati "fainosagurile" - sunt inutile: porumbul natural conservat, fara arome, face legea aici. Dealtfel, vecini nostri au avut capturi frumusele la pluta (cu o boaba de porumb direct pe carlig): un ciortan de cca 800 gr si o platica strabunica sarita bine de 1 kg. S-a prins si ceva pastrav la pluta.     Mustaciosi s-au prins pe balta dar aici tine de ora la care esti in stare sa te trezesti pt a ocupa un loc bun.

  
  Estimez ca oglinda mea avea cam la 3 kg si din pacate era tare ranita: inotatoarea dorsala rupta/franjurata, rani pe corp etc. A scapat insa ...intr-un bors divin ...
  Acest amic se plimba anemic pe langa mal - oare admira peisajul sau admira frumoasele pescarite cu care ne invecinam?

 Dupa cum va mai spuneam: in fiecare zi de luni am sedinta iar cum seful meu stie ca sunt prezent (indiferent de forma) doar daca miros a peste, m-am gandit sa-i fac o surpriza: bors de peste, crap la gratar si ceva dipuri (un rest de palinca stinse cu ceva bericioaice, nitel wiskyey si vin alb de care nu s-a mai atins nimeni - decat eu, acum - cica s-a amanat sedinta pt maine;) )
 
 Fetita mea care a ajutat din plin la pregatirile pt bors l-a surprins pe Mor-Mor cand incerca sa guste din haleala. (PS: nici acest urs nu avea coada - si-a bagat-o in balta de la Budila). Apropo, azi (a doua zi) a venit de la gradi cu o foame de lup:  - Buniiiii, vreau ciorbita de peste de la tatiiiii !!!


 
  Ultimele dipuri: patrunjel. leustean, usturoi verde si oua de la gainile noastre (aveau si astea cate un nume dar fiica-mea nu e inspirata cand le alege: daca le zicea, Cotnari, Jim, (nu)Apa pentru Flori sau orice alt nume din literatura rusa ....le mai tineam si eu minte, asa, oua de casa de la viitoarele fripturi ;) )

  Mi-e foameeeeeeeeeeeee! Mor-mor ....;)