Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

marți, 15 ianuarie 2013

Permisele de pescuit pe 2013


  Ce stiti despre permisele pt anul asta? 
  Cineva mi-a spus ca ar fi sunat la ANPA si de acolo i-au spus ca deocamdata urmeaza sa-i preia mediul, PERMISELE TIP CARD NU MAI SANT VALABILE, taxa va creste, pensionarii nu vor mai avea reducere,etc.......numai de bine nu ...
  Cel mai important este ca nu mai putem pescui cu vechile permise (cele eliberate anul trecut).


Gheorghita Viorel
Raspunsul care l-am primit prin mail de la ANPA:Stimate domnule Gheorghita,

  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. In acest moment nu putem viza permisul dvs deoarece nu suntem in posesia normelor privind taxa de vizare 2013. Indata ce apar reglementari privind aceasta vom mediatiza procedura privind vizarea pe anul 2013 a permiselor de pescuit.


Inca un mail primit de la ANPA acum cateva minute:  

  Stimate domnule Gheorghita,

  La acest moment, practicarea pescuitului recreativ/sportiv se poate face in baza permisului 2012 si a chitantei de plata a taxei de autorizare 2013 sau talonului de pensie dupa caz conf. HG nr.1016/2008 privind
cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura. Permisele (cardurile) se vor viza de la data publicarii in Monit.Of. a Hotararii de Guvern ce modifica HG nr.1016/2008.
  Pentru zonele de pescuit pentru care au fost emise autorizatii de pescuit recreativ/sportiv unor asociatii de pescari sportivi in conditiile Ord. MADR nr.15/2011 cu modificarile ulterioare, este necesar sa se achite
tariful de acces in zona catre beneficiarul autorizatiei.


Si ultima completare primita de la ANPA astazi, astept si de la min.mediului un raspuns.

  Taxele sunt de: 30 lei permise cu seria I (cardurile albastre), 10 lei elevi/stud. (carduri galbene) cu conditia sa detina adev elev/stud. valabil 2013 si gratuite - pensionari (card rosu), cont trezorerie 20160103.
  La data publicarii in Monit.Of. a Hotararii de Guvern ce modifica HG nr.1016/2008 se vor aduce precizari privind vizele / 2013.


  Intre timp, a aparut si "fituica":

Autor: Gheorghita Viorel