Cam asa ar trebui sa arate locul de pescuit dupa ce naditi!!!
Nadirea este cea mai
importanta operatiune in pescuitul unui peste care isi cauta hrana ghidandu-se
dupa miros. Puteti sa aveti cele mai "ciumege" scule, boilies-urile
de la cele mai renumite firme, daca nu atrageti pestii in zona in care a-ti
aruncat carligele cu momeli nu veti avea succes.
Cel mai important aspect al
nadirii este ca nada sa ajunga acolo unde trebuie, adica pe langa carligele
cu momeala. De asemenae cantitatea de nada este foarte importanta, nu
trebuie sa va zgarciti dar nici sa hraniti toata pestimea din apa. Sa nu va
sperie faptul ca pescarii din jurul vostru aunca in dreptul lor kile de
mamaliga sau alte terciuri inodore si lipsite de gust, voi trebuie sa excelati
prin calitate. In mod sigur crapii se vor aduna la nada voastra bine facuta, cu
un iz irezistibil, cu un miros apetisant, cu o culoare atragatoare, preferand-o
mamaligilor cotidiene pe care le primesc de la inceputul vietii lor in aceeasi
formula (malai + apa + zahar + anason sau vanilie).
Specialistii
spun ca nada trebuie sa fie inchisa la culoare pentru ca pestele odata
intrat in zona nadita sa nu isi piarda camuflajul. Tone de mamaliga
sofranita sub forma de covor nu vor atrage pestii ci ii vor indeparta. Si
ingredientele pe care le folositi sunt de asemenea foarte importante. Fiti
intotdeauna pe faza si folositi o nada adecvata sezonului si locului. La noi in
tara foarte multe balti sunt furajate. Nu are rost sa faceti pe savanti in
asemenea balti si sa naditi cu cine stie ce minuni de puneti pe fuga si
broastele.