Nade folosite in ape curgatoare
Compozitia
nadei
|
Cum
se nadeste
|
Nada
pentru:
|
Pamant lutos, tarate, miez de paine, mamaliga, balega de cal, toate
bine framantate.
|
Doua ore inainte de pescuit. Pentru crap, seara din ajun, in bulgari
mari.
|
Crap, caras, rosioara,
babusca, obleti.
|
Pamant lutos, cartofi fierti, tarate, faina, framantate impreuna.
|
Doua ore inainte de pescuit. Pentru crap, seara din ajun, in bulgari
mari.
|
Crap, caras, rosioara,
babusca, obleti.
|
Pamant lutos, mamaliga, miez de paine, turta de canepa, sange inchegat
de vita, balega de cal, framantate impreuna.
|
O ora inainte de pescuit; se intretine vadul din cand in cand si in
timpul pescuitului. Cateva cacoloase cat o
aluna.
|
Clean, rosioara, babusca,
obleti.
|
Pamant lutos, mamailga, grau fiert si sfaramat, turta de canepa, rame
negre taiate bucati mici, framantate impreuna.
|
Se aseaza pe fundul vadului bulgari de marimea unei gutui, cu 3-5 zile inainte de pescuit, de
obicei seara, la aceeasi ora.
|
Crap, lin, platica.
|
Pamant lutos, turta de canepa, mamaliga, branza topita, grau fiert, si
framantat, rame de gunoi taiate in bucati, viermusi de carne. Se
framanta impreuna.
|
Se fac 5-6 cocoloase de marimea unui mar si se aseaza pe fundul
vadului,
seara in ajunul pescuitului.
|
Mreana.
|
Nade folosite in ape statatoare
Compozitia
nadei
|
Cum
se nadeste
|
Nada
pentru:
|
Cartofi fierti, tarate, miez de paine, framantate impreuna.
|
Cateva cocoloase cat o aluna,se arunca cu o ora inainte de pescuit; se
intretine vadul din cand in cand, si in timpul
pescuitului.
|
Crap, caras, platica, rosioara, babusca, obleti.
|
Mamaliga, grau fiert si sfaramat, turta de canepa,miez de paine,
framantate
impreuna.
|
Cateva cocoloase cat o aluna,se arunca cu o ora inainte de pescuit; se
intretine vadul din cand in cand, si in timpul
pescuitului.
|
Crap, caras, platica, rosioara,
babusca, obleti.
|
Mamaliga, grau fiert si sfaramat, turta de canepa(pisata), rame negre
taiate
in bucati mici. Se framanta impreuna.
|
Se aseaza pe fundul vadului,seara, 3-5 zile la rand, inaintede pescuit,
cateva cocoloase de marimea unui ou.
|
Crap, lin, platica.
|
Mazare fiarta, miez de paine, mamaliga, framantate impreuna.
|
Seara, in ajunul de pescuit, cocoloase de marimea unui ou.
|
Crap.
|
Porumb moale, in floare, sau porumb (vechi) fiert.
|
In fiecare seara 2-4 zile inainte de pescuit.
|
Crap.
|
O sticla de un litru de grau bine fiert, un pumn de turta de canepa
framantat si un pumn de miez de paine sau mamaliga. Se amesteca impreuna.
|
Se arunca in vad seara in
ajunul pescuitului.
|
Lin.
|
Articol preluat
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu