Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

vineri, 8 februarie 2013

Produse cu efect special folosite la prelucrarea momelilor naturale vegetale


Nr.
Denumire
Cum actioneaza
Cum se foloseste
 1.
Anasan (fenicul)
Atrage pestii prin miros.
Macinat, se introduce in
amestec la prepararea
mamaligii si a diferitelor
paste.
 2.
Cafea (Ness)
Atrage pestele prin culoare
si mioros.
Se introduce in amestec la
prepararea diferitelor
paste.
 3.
Coloranti (sofran,
coloranti alimentari
de oua)
Atrag pestii prin culoare.
In amestec pentru
prepararea mamaligii si a
diferitelor paste.
 4.
Faina de carne
Stimuleaza apetitul pestilor.
Se adauga la prepararea
diferitelor paste.
 5.
Faina de furnici
Stimuleaza apetitul pestilor.
Furnicile se usuca si se
macina in rasnita. Faina
obtinuta se usuca si se
pastreaza in borcane
ermetic inchise.
Se amesteca in diferite
paste.
 6.
Halva
Mirosul si gustul stimuleaza
apetitul pestilor.
La prepararea mamaligii.
 7.
Lapte
Mareste pofta de mancare
a pestilor.
In diferite paste si la
inmuierea painii.
 8.
Marar.
Atrage pestii prin miros.
La prepararea pastelor.
 9.
Miere
Atrage pestii prin miros si
dulceata.
In diferite paste.
10.
Ou crud
Atrage pestii prin miros,
gust si culoare.
In diferite paste.
11.
Purici de balta
Stimuleaza apetitul.
In diferite paste.
12.
Siropuri (zmeura,
trandafiri, capsuni,
etc.)
Atrage pestii prin culoare si
dulceata.
In mamaliga si diferite
paste.
13.
Srot (turta de floarea
soarelui)
Atrage pestii prin miros.
In amestec cu malai si
faina de grau la
prepararea mamaligii.
14.
Turta dulce
Atrage pestii prin miros si
dulceata.
Uscata si macinata in
amestec cumalai si faina
la prepararea mamaligii.
In amestec cu paine da o
pasta dulce aromata.
15.
Ulei comestibil (in,
canepa, floarea
soarelui).
Atrage pestii prin miros.
In paste, dand miros si
plasticitate.
16.
Usturoi
Atrage pestii prin miros.
Se tine carnea pentru
momeala cateva zile in
mujdei.
17.
Zahar
Atrage pestii prin gustul
dulce.
In mamaliga si in diferite
paste.
18.
Zahar vanilat
Atrage pestii prin gust si
miros.
In mamaliga si in diferite
paste.

Struna metalica

  Ca si struna normala, din monofilament sau fir textil, struna metalica este ultimul element al liniei de pescuit atunci cand momeala este una ... artificiala, mai precis o lingurita rotativa sau oscilanta.
Scopul folosirii unei strune metalice în locul uneia normale trebuie cautat in ... gura pestilor pe care ii pescuim. Dintii stiucii, ai unui biban mai rasarit, ai unui somotei sau salaias sunt cei care ne obliga sa folosim acest accesoriu pescaresc.
  In forma ei de baza este o simpla sarma, eventual cu o agrafa de prindere la unul dintre capete. Se foloseste la pescuitul cu pestisor viu sau mort, atunci cand nu exista riscul rasucirii firului.



Legarea unui carlig cu ochi printr-o bucla bine fixata.

 Acesta este un nod foarte rezistent atunci cand este legat corect. Aveti grija sa folositi un numar corespunzator de spire si de asemenea aveti grija cand strangeti nodul. Acest lucru trebuie executat cu multa grija.


1. Acesta este unul din putinele noduri in care incepeti formarea nodului inainte de a introduce firul prin ochiul carligului. Incepeti formarea unui nod simplu pe fir, apoi introduceti capatul firuliui prin ochiul carligului. Trebuie sa treceti capatul firului din nou prin ochiul de nod format.

Carligele pentru crap

 Carligele speciale de pescuit la crap sunt negre, gri, verzi (niciodata aurii) si nu au paleta, au ochet. Gama de modele este foarte larga si in functie de momeala folosita exista si forma dedicata.

   Carlig rotund, tija de lungime medie, ochet drept, varful spre interior, forjat, varful putin inclinat fata de tija (Faultless). Asa cum ii spune si numele este un carlig cu care nu dai gres. Este foarte recomandat pentru boillies normal si boabe de porumb.


Cârlige. Generalitati


  Principalele elemente ale unui cârlig sunt următoarele : paleta sau ochetul, tija, curbura, vârful şi spinul.

  Paleta este elementul care nu permite nodului făcut pe tija cârligului să se desprindă de aceasta. Există noduri care se pretează mai bine pentru cârlige cu paletă, altele pentru cârlige cu ochet (în special cele pentru legarea muştelor artificiale).

  Tija poate fi mai lungă sau mai scurtă. In general, la pescuitul cu momeli vii care se înşiră pe cârlig (rame), tija este mai lungă pentru a permite înşirarea momelii, iar la pescuitul cu momeli artificiale (paste), tija este mai scurtă (cârlige numite 'italiene'), pentru a ţine mai bine momeala. Tot pentru pescuitul cu momeli vii, tija poate avea 1-2 spini îndreptaţi în sus, pentru a ţine bine momeala.