| 
   
Nr. 
 | 
  
   
Denumire 
 | 
  
   
Cum
  actioneaza  
 | 
  
   
Cum
  se foloseste 
 | 
 
| 
   
 1. 
 | 
  
   
Anasan (fenicul) 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros. 
 | 
  
   
Macinat, se introduce
  in  
amestec la prepararea 
mamaligii si a
  diferitelor 
paste. 
 | 
 
| 
   
 2. 
 | 
  
   
Cafea ( 
 | 
  
   
Atrage pestele prin
  culoare  
si mioros. 
 | 
  
   
Se introduce in amestec
  la 
prepararea diferitelor 
paste. 
 | 
 
| 
   
 3. 
 | 
  
   
Coloranti (sofran, 
coloranti alimentari 
de oua) 
 | 
  
   
Atrag pestii prin culoare. 
 | 
  
   
In amestec pentru  
prepararea mamaligii si
  a 
diferitelor paste. 
 | 
 
| 
   
 4. 
 | 
  
   
Faina de carne 
 | 
  
   
Stimuleaza apetitul pestilor. 
 | 
  
   
Se adauga la prepararea 
diferitelor paste. 
 | 
 
| 
   
 5.  
 | 
  
   
Faina de furnici 
 | 
  
   
Stimuleaza apetitul pestilor. 
 | 
  
   
Furnicile se usuca si
  se 
macina in rasnita.
  Faina 
obtinuta se usuca si se
   
pastreaza in borcane  
ermetic inchise.  
Se amesteca in diferite 
paste. 
 | 
 
| 
   
 6.  
 | 
  
   
Halva 
 | 
  
   
Mirosul si gustul
  stimuleaza 
apetitul pestilor. 
 | 
  
   
La prepararea mamaligii. 
 | 
 
| 
   
 7. 
 | 
  
   
Lapte 
 | 
  
   
Mareste pofta de
  mancare 
a pestilor. 
 | 
  
   
In diferite paste si la
   
inmuierea painii. 
 | 
 
| 
   
 8. 
 | 
  
   
Marar. 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros. 
 | 
  
   
La prepararea pastelor. 
 | 
 
| 
   
 9. 
 | 
  
   
Miere 
 | 
  
   
Atrage pestii prin
  miros si  
dulceata. 
 | 
  
   
In diferite paste. 
 | 
 
| 
   
10. 
 | 
  
   
Ou crud 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros,  
gust si culoare. 
 | 
  
   
In diferite paste. 
 | 
 
| 
   
11. 
 | 
  
   
Purici de balta 
 | 
  
   
Stimuleaza apetitul. 
 | 
  
   
In diferite paste. 
 | 
 
| 
   
12. 
 | 
  
   
Siropuri (zmeura,  
trandafiri, capsuni, 
etc.) 
 | 
  
   
Atrage pestii prin
  culoare si 
dulceata. 
 | 
  
   
In mamaliga si diferite 
paste. 
 | 
 
| 
   
13. 
 | 
  
   
Srot (turta de floarea 
soarelui) 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros. 
 | 
  
   
In amestec cu malai si 
faina de grau la  
prepararea mamaligii. 
 | 
 
| 
   
14. 
 | 
  
   
Turta dulce 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros
  si 
dulceata. 
 | 
  
   
Uscata si macinata in  
amestec cumalai si
  faina 
la prepararea
  mamaligii. 
In amestec cu paine da
  o  
pasta dulce aromata. 
 | 
 
| 
   
15. 
 | 
  
   
Ulei comestibil (in,  
canepa, floarea 
soarelui). 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros. 
 | 
  
   
In paste, dand miros si
   
plasticitate. 
 | 
 
| 
   
16. 
 | 
  
   
Usturoi 
 | 
  
   
Atrage pestii prin miros. 
(somotei). 
 | 
  
   
Se tine carnea pentru 
momeala cateva zile in  
mujdei. 
 | 
 
| 
   
17. 
 | 
  
   
Zahar 
 | 
  
   
Atrage pestii prin gustul  
dulce. 
 | 
  
   
In mamaliga si in
  diferite 
paste. 
 | 
 
| 
   
18. 
 | 
  
   
Zahar vanilat 
 | 
  
   
Atrage pestii prin gust si  
miros. 
 | 
  
   
In mamaliga si in
  diferite 
paste. 
 | 
 
vineri, 8 februarie 2013
Produse cu efect special folosite la prelucrarea momelilor naturale vegetale
Struna metalica
  Ca si struna normala, din monofilament sau fir textil, struna metalica
  este ultimul element al liniei de pescuit atunci cand momeala este una ...
  artificiala, mai precis o lingurita rotativa sau oscilanta. 
Scopul folosirii unei strune metalice în locul uneia normale trebuie
  cautat in ... gura pestilor pe care ii pescuim. Dintii stiucii, ai unui biban
  mai rasarit, ai unui somotei sau salaias sunt cei care ne obliga sa folosim
  acest accesoriu pescaresc.In forma ei de baza este o simpla sarma, eventual cu o agrafa de prindere la unul dintre capete. Se foloseste la pescuitul cu pestisor viu sau mort, atunci cand nu exista riscul rasucirii firului.  | 
Legarea unui carlig cu ochi printr-o bucla bine fixata.
 Acesta este un nod foarte rezistent atunci cand este legat corect. Aveti grija sa folositi un numar corespunzator de spire si de asemenea aveti grija cand strangeti nodul. Acest lucru trebuie executat cu multa grija.
1. Acesta este unul din putinele noduri in care incepeti formarea nodului inainte de a introduce firul prin ochiul carligului. Incepeti formarea unui nod simplu pe fir, apoi introduceti capatul firuliui prin ochiul carligului. Trebuie sa treceti capatul firului din nou prin ochiul de nod format.
1. Acesta este unul din putinele noduri in care incepeti formarea nodului inainte de a introduce firul prin ochiul carligului. Incepeti formarea unui nod simplu pe fir, apoi introduceti capatul firuliui prin ochiul carligului. Trebuie sa treceti capatul firului din nou prin ochiul de nod format.Carligele pentru crap
 Carligele speciale de pescuit la crap sunt negre, gri, verzi (niciodata aurii) si nu au paleta, au ochet. Gama de modele este foarte larga si in functie de momeala folosita exista si forma dedicata.
Carlig rotund, tija de lungime medie, ochet drept, varful spre interior, forjat, varful putin inclinat fata de tija (Faultless). Asa cum ii spune si numele este un carlig cu care nu dai gres. Este foarte recomandat pentru boillies normal si boabe de porumb.
Carlig rotund, tija de lungime medie, ochet drept, varful spre interior, forjat, varful putin inclinat fata de tija (Faultless). Asa cum ii spune si numele este un carlig cu care nu dai gres. Este foarte recomandat pentru boillies normal si boabe de porumb.
Cârlige. Generalitati
  Principalele elemente ale unui cârlig sunt următoarele : paleta sau ochetul, tija, curbura, vârful şi spinul.Paleta este elementul care nu permite nodului făcut pe tija cârligului să se desprindă de aceasta. Există noduri care se pretează mai bine pentru cârlige cu paletă, altele pentru cârlige cu ochet (în special cele pentru legarea muştelor artificiale).
Tija poate fi mai lungă sau mai scurtă. In general, la pescuitul cu momeli vii care se înşiră pe cârlig (rame), tija este mai lungă pentru a permite înşirarea momelii, iar la pescuitul cu momeli artificiale (paste), tija este mai scurtă (cârlige numite 'italiene'), pentru a ţine mai bine momeala. Tot pentru pescuitul cu momeli vii, tija poate avea 1-2 spini îndreptaţi în sus, pentru a ţine bine momeala.
Abonați-vă la:
Comentarii
                                      (
                                      Atom
                                      )
                                    

