Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

vineri, 8 februarie 2013

Carligele pentru crap

 Carligele speciale de pescuit la crap sunt negre, gri, verzi (niciodata aurii) si nu au paleta, au ochet. Gama de modele este foarte larga si in functie de momeala folosita exista si forma dedicata.

   Carlig rotund, tija de lungime medie, ochet drept, varful spre interior, forjat, varful putin inclinat fata de tija (Faultless). Asa cum ii spune si numele este un carlig cu care nu dai gres. Este foarte recomandat pentru boillies normal si boabe de porumb.





   Carlig semirotund, tija lunga, ochet drept, varf  drept, plat. Excelent pentru boillies (sau alte momeli) flotante, se preteaza f bine la prezentarea momelilor legate cu elastic de carlig.




   Carlig rotund, tija extra lunga, ochet spre interior, vf drept, plat.Foarte bun pentru momeli flotante, legate cu elastic sau pe rig. Tija lunga creaza un bun balans la aspirarea momelii si intoarce carligul in gura pestelui favorizand inteparea.

   Curbura (?!?) triunghiulara, ochet drept (Killer). Asa cum ii spune si numele este “ucigas”, nu rateaza nimic, orice peste care “gusta” un asemena carlig e gata intepat.Merge f  bine la rig pentru boabe de grau iar eu l-am folosit acum 2 ani la crapi in jur de 1kg (la balta Colacu, unde contrar spuselor paznicului toti pestii pe care i-am vazut prinsi nu depaseau 1,5 kg) cu momeala 1 boaba de porumb (conserva) in carlig, chiar langa ochet si un puffi (sunt unii mari cu diam cam de 8 – 10 mm) legat cu elastic chiar pe coltul curburii (!!!).

  Are o curbura ciudata, semirotund (sau mai degraba semioval) cu un unghi la baza varfului (Perfection).Mai multe firme fabrica acest model, eu am pescuit cu cel facut de Ashima si pot sa va spun ca indiferent de montura si momeala folosita nu am avut rateuri (mai multe ca de obicei).



  Pentru a va putea face o idee cat mai exacta asupra formelor carligelor despre care cititi prin reviste sau pe net dl. Cosmin Popescu ne-a trimis aceste doua imagini scanate din catalogul Tacklebox.co.uk. Aceste doua poze contin cele mai utilizate carlige de crap de catre pescarii cu renume.




Articol preluat (Nu cunosc autorul)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu