Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

vineri, 8 februarie 2013

Momeli artificiale de iarna - Marmusca


Pescuitul cu marmusca. Descriere: 
    Una dintre cele mai cunoscute momeli artificiale folosite la pescuitul la copca. A fost inventata de pescarii siberieni, in incercarea de a imita miscarile unei insecte numita lataus.

  Este alcatuita dintr-un fel de nasture de plumb, de marimea unui bob de fasole, care are pe mijloc o gaura dintr-o parte in alta, si un carlig turnat in acesta, la 90 de grade.



Tehnica:

  Pescuitul cu marmusca fiind un pescuit de finete, va recomand urmatoarea "lanseta". Manerul dintr-un bambus mai vechi, de 25-30 cm, in care se infige un varf de undita din fibra de sticla plin, fara gol in interior, de 40-50 cm. Pe acesta puneti in varf un inel dintr-un arc de pix. Pe manerul din bambus fixati o mulineta cu tambur rotativ mica, 5-7 cm diametru, sau in lipsa doua cleme pentru a inmagazina firul. Pe fir fixati o pluta mica (1 cm inaltime, 5 mm diametru, fara antena). Pluta se alege astfel incat sa nu suporte greutatea marmustei, si se regleaza la 1-2 cm sub oglinda apei. Va va ajuta mult la aprecierea miscarilor marmustei sub apa si la sesizarea muscaturii. Se alege o pluta fara antena, deoarece apa ingheata pe aceasta si dezechilibreaza pluta.

  Pentru a spori atractivitatea marmustei, se infig in carlig 2-3 "larve de libelula".



 Autor : Corneliu Leu. Publicat la 2001-10-26

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu