Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

luni, 11 februarie 2013

Mamaliga rapida pentru para pe carlig si pentru momitor

 Ingrediente: 

  • 500 g malai grisat fin, 
  • 250 g faina alba, 
  • 3 linguri zahar, 
  • 1 varf lingurita sofran, 
  • 750 ml apa, 
  • arome 10 ml (anason sau vanilie, capsuna, scoica - in functie de anotimp). 
    • Primavara se folosesc arome dulci-usoare (vanilia, feromonul etc.) 
    • iar vara si toamna aromele dure (capsuna, anason etc.). 
    • Aroma de scoica se poate folosi tot timpul anului de regula in locurile in care scoica este abundenta. 
    • In ultima perioada se folosesc atractanti puternici care creeaza apetit (bogati in proteine si aminoacizi).

  Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde facandu-se o cruce pe ea. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lem si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte binesi se amesteca cu atractantii, aromele etc.

  Se poate folosi pe momitor in amestec cu strot de floarea soarelui, farame de porumb, seminte de canepa etc.

  Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand in gura, pana capata forma de para. Para se poate introduce in solutie de miere sau alti atractanti.

  Este foarte buna pentru pescuitul in curent deoarece este lipicioasa si se spala greu. Nu rezista decat 24 de ore (se acreste repede). Nu trebuie tinuta in soare.

Articol preluat (Nu cunosc autorul)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu