Invitatie

Daca esti pescar si vrei sa-ti povestesti aventurile Pe patul de nada te rog frumos sa ma contactezi. Motto: "Dintr-un om poti face un pescar, dar dintr-un pescar nu mai poti face un om. Pescuitul este un sport: acorda si pestelui o sansa ! Ceea ce se afla deasupra apei este pentru pescar. Ce e sub apa, e pentru peste!"

marți, 12 februarie 2013

Nade folosite in ape curgatoare / satatoare


Nade folosite in ape curgatoare
Compozitia nadei
Cum se nadeste
Nada pentru:
Pamant lutos, tarate, miez
de paine, mamaliga, balega
de cal, toate bine
framantate.
Doua ore inainte de pescuit.
Pentru crap, seara din ajun,
in bulgari mari.
Pamant lutos, cartofi fierti,
tarate, faina, framantate
impreuna.
Doua ore inainte de pescuit.
Pentru crap, seara din ajun,
in bulgari mari.
Pamant lutos, mamaliga,
miez de paine, turta de
canepa, sange inchegat de
vita, balega de cal,
framantate impreuna.
O ora inainte de pescuit; se
intretine vadul din cand in
cand si in timpul pescuitului.
Cateva cacoloase cat o
aluna.
Pamant lutos, mamailga,
grau fiert si sfaramat,
turta de canepa, rame
negre taiate bucati mici,
framantate impreuna.
Se aseaza pe fundul vadului
bulgari de marimea unei
gutui, cu 3-5 zile inainte de
pescuit, de obicei seara, la
aceeasi ora.
Pamant lutos, turta de
canepa, mamaliga, branza
topita, grau fiert, si
framantat, rame de gunoi
taiate in bucati, viermusi
de carne. Se framanta
impreuna.
Se fac 5-6 cocoloase de
marimea unui mar si se
aseaza pe fundul vadului,
seara in ajunul pescuitului.



Nade folosite in ape statatoare
Compozitia nadei
Cum se nadeste
Nada pentru:
Cartofi fierti, tarate, miez
de paine, framantate
impreuna.
Cateva cocoloase cat o aluna,
se arunca cu o ora inainte de
pescuit; se intretine vadul
din cand in cand, si in timpul
pescuituli.
Mamaliga, grau fiert si
sfaramat, turta de canepa,
miez de paine, framantate
impreuna.
Cateva cocoloase cat o aluna,
se arunca cu o ora inainte de
pescuit; se intretine vadul
din cand in cand, si in timpul
pescuituli.
Mamaliga, grau fiert si
sfaramat, turta de canepa
(pisata), rame negre taiate
in bucati mici. Se framanta
impreuna.
Se aseaza pe fundul vadului,
seara, 3-5 zile la rand, inainte
de pescuit, cateva cocoloase
de marimea unui ou.
Mazare fiarta, miez de
paine, mamaliga,
framantate impreuna.
Seara, in ajunul de pescuit,
cocoloase de marimea unui
ou.
Porumb moale, in floare,
sau porumb (vechi) fiert.
In fiecare seara 2-4 zile
inainte de pescuit.
O sticla de un litru de grau
bine fiert, un pumn de
turta de canepa framantata
si un pumn de miez de
paine sau mamaliga. Se
amesteca impreuna.
Se arunca in vad seara in
ajunul pescuitului.
Lin.

Articol preluat (Nu cunosc autorul)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu