Nade
folosite in ape curgatoare
Compozitia nadei
|
Cum se nadeste
|
Nada pentru:
|
Pamant lutos, tarate, miez
de paine, mamaliga, balega
de
cal, toate bine
framantate.
|
Doua ore inainte de
pescuit.
Pentru crap, seara din
ajun,
in bulgari mari.
|
|
Pamant lutos, cartofi fierti,
tarate, faina, framantate
impreuna.
|
Doua ore inainte de
pescuit.
Pentru crap, seara din
ajun,
in bulgari mari.
|
|
Pamant lutos, mamaliga,
miez de paine, turta de
canepa, sange inchegat de
vita, balega de cal,
framantate
impreuna.
|
O ora inainte de
pescuit; se
intretine vadul din cand in
cand si in timpul pescuitului.
Cateva cacoloase cat o
aluna.
|
|
Pamant lutos, mamailga,
grau fiert si sfaramat,
turta de canepa, rame
negre taiate bucati mici,
framantate impreuna.
|
Se aseaza pe fundul
vadului
bulgari de marimea unei
gutui, cu 3-5 zile
inainte de
pescuit, de obicei
seara, la
aceeasi ora.
|
|
Pamant lutos, turta de
canepa, mamaliga, branza
topita, grau fiert, si
framantat, rame de gunoi
taiate in bucati, viermusi
de carne. Se framanta
impreuna.
|
Se fac 5-6 cocoloase de
marimea unui mar si se
aseaza pe fundul
vadului,
seara in ajunul
pescuitului.
|
Nade folosite in ape
statatoare
Compozitia nadei
|
Cum se nadeste
|
Nada pentru:
|
Cartofi fierti, tarate, miez
de paine, framantate
impreuna.
|
Cateva cocoloase cat o aluna,
se arunca cu o ora inainte de
pescuit; se intretine vadul
din cand in cand, si in timpul
pescuituli.
|
|
Mamaliga, grau fiert si
sfaramat, turta de canepa,
miez de paine, framantate
impreuna.
|
Cateva cocoloase cat o aluna,
se arunca cu o ora inainte de
pescuit; se intretine vadul
din cand in cand, si in timpul
pescuituli.
|
|
Mamaliga, grau fiert si
sfaramat, turta de canepa
(pisata), rame
negre taiate
in bucati mici. Se
framanta
impreuna.
|
Se aseaza pe fundul vadului,
seara, 3-5 zile la rand, inainte
de pescuit, cateva cocoloase
de marimea unui ou.
|
|
Mazare fiarta, miez de
paine, mamaliga,
framantate
impreuna.
|
Seara, in ajunul de pescuit,
cocoloase de marimea unui
ou.
|
Crap.
|
Porumb moale, in
floare,
sau porumb (vechi)
fiert.
|
In fiecare seara 2-4 zile
inainte de pescuit.
|
Crap.
|
O sticla de un litru de grau
bine fiert, un pumn de
turta de canepa framantata
si un pumn de miez de
paine sau mamaliga. Se
amesteca impreuna.
|
Se arunca in vad seara in
ajunul pescuitului.
|
Lin.
|
Articol preluat (Nu cunosc autorul)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu