Nr.
|
Denumire
|
Cum
actioneaza
|
Cum
se foloseste
|
1.
|
Anasan (fenicul)
|
Atrage pestii prin miros.
|
Macinat, se introduce
in
amestec la prepararea
mamaligii si a
diferitelor
paste.
|
2.
|
Cafea (
|
Atrage pestele prin
culoare
si mioros.
|
Se introduce in amestec
la
prepararea diferitelor
paste.
|
3.
|
Coloranti (sofran,
coloranti alimentari
de oua)
|
Atrag pestii prin culoare.
|
In amestec pentru
prepararea mamaligii si
a
diferitelor paste.
|
4.
|
Faina de carne
|
Stimuleaza apetitul pestilor.
|
Se adauga la prepararea
diferitelor paste.
|
5.
|
Faina de furnici
|
Stimuleaza apetitul pestilor.
|
Furnicile se usuca si
se
macina in rasnita.
Faina
obtinuta se usuca si se
pastreaza in borcane
ermetic inchise.
Se amesteca in diferite
paste.
|
6.
|
Halva
|
Mirosul si gustul
stimuleaza
apetitul pestilor.
|
La prepararea mamaligii.
|
7.
|
Lapte
|
Mareste pofta de
mancare
a pestilor.
|
In diferite paste si la
inmuierea painii.
|
8.
|
Marar.
|
Atrage pestii prin miros.
|
La prepararea pastelor.
|
9.
|
Miere
|
Atrage pestii prin
miros si
dulceata.
|
In diferite paste.
|
10.
|
Ou crud
|
Atrage pestii prin miros,
gust si culoare.
|
In diferite paste.
|
11.
|
Purici de balta
|
Stimuleaza apetitul.
|
In diferite paste.
|
12.
|
Siropuri (zmeura,
trandafiri, capsuni,
etc.)
|
Atrage pestii prin
culoare si
dulceata.
|
In mamaliga si diferite
paste.
|
13.
|
Srot (turta de floarea
soarelui)
|
Atrage pestii prin miros.
|
In amestec cu malai si
faina de grau la
prepararea mamaligii.
|
14.
|
Turta dulce
|
Atrage pestii prin miros
si
dulceata.
|
Uscata si macinata in
amestec cumalai si
faina
la prepararea
mamaligii.
In amestec cu paine da
o
pasta dulce aromata.
|
15.
|
Ulei comestibil (in,
canepa, floarea
soarelui).
|
Atrage pestii prin miros.
|
In paste, dand miros si
plasticitate.
|
16.
|
Usturoi
|
Atrage pestii prin miros.
(somotei).
|
Se tine carnea pentru
momeala cateva zile in
mujdei.
|
17.
|
Zahar
|
Atrage pestii prin gustul
dulce.
|
In mamaliga si in
diferite
paste.
|
18.
|
Zahar vanilat
|
Atrage pestii prin gust si
miros.
|
In mamaliga si in
diferite
paste.
|
vineri, 8 februarie 2013
Produse cu efect special folosite la prelucrarea momelilor naturale vegetale
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu