Cam asa ar trebui sa arate locul de pescuit dupa ce naditi!!!
Nadirea este cea mai
importanta operatiune in pescuitul unui peste care isi cauta hrana ghidandu-se
dupa miros. Puteti sa aveti cele mai "ciumege" scule, boilies-urile
de la cele mai renumite firme, daca nu atrageti pestii in zona in care a-ti
aruncat carligele cu momeli nu veti avea succes.
Cel mai important aspect al
nadirii este ca nada sa ajunga acolo unde trebuie, adica pe langa carligele
cu momeala. De asemenae cantitatea de nada este foarte importanta, nu
trebuie sa va zgarciti dar nici sa hraniti toata pestimea din apa. Sa nu va
sperie faptul ca pescarii din jurul vostru aunca in dreptul lor kile de
mamaliga sau alte terciuri inodore si lipsite de gust, voi trebuie sa excelati
prin calitate. In mod sigur crapii se vor aduna la nada voastra bine facuta, cu
un iz irezistibil, cu un miros apetisant, cu o culoare atragatoare, preferand-o
mamaligilor cotidiene pe care le primesc de la inceputul vietii lor in aceeasi
formula (malai + apa + zahar + anason sau vanilie).
Specialistii
spun ca nada trebuie sa fie inchisa la culoare pentru ca pestele odata
intrat in zona nadita sa nu isi piarda camuflajul. Tone de mamaliga
sofranita sub forma de covor nu vor atrage pestii ci ii vor indeparta. Si
ingredientele pe care le folositi sunt de asemenea foarte importante. Fiti
intotdeauna pe faza si folositi o nada adecvata sezonului si locului. La noi in
tara foarte multe balti sunt furajate. Nu are rost sa faceti pe savanti in
asemenea balti si sa naditi cu cine stie ce minuni de puneti pe fuga si
broastele.
Sa va povestesc o faza pe care a
patit-o un amic de-al meu pe balta xxxxxxxx. S-a dus omul dotat cu toate cele
trebuicioase mamaligi, pachete de nada ("de firma" nu asa oricum),
arome, boillies-uri de 14 feluri, a nadit si-a aruncat lansetele si s-a pus pe
asteptat. A asteptat omul rabdator toata noaptea fara sa aiba macar o singura
trasatura. Dimineata linga el, in stuf, s-a asezat un copil dintr-o localitate
apropiata, a aruncat in apa o mana de strot imputit si a inceput sa scoata la
pesti de s-a speriat amicul meu. Spre amiaza vazind ca el tot nu prinde dupa ce
incercase toate momelile, nadele, monturile (chiar a aruncat 2 lansete langa
undita copilului) s-a dus si l-a intrebat pe pusti cu ce da:
-Dom'le aici trebuie sa dai cu bere!
-Cum mai cu bere?
-Cu bere dom'le ca astia aici hranesc pestele cu ce ramane la fabrica de
bere.
A doua oara
cand s-a dus acolo a framantat omul nada cu bere si a pescuit cu porumb tinut 2
zile in bere si sa vezi surprize placute! Asta e un caz fericit (cu berea) dar
sa vedeti balti furajate cu gunoi de grajd sau cu faina de oase (bleeaaa).
Nu e cazul sa naditi cu arome de
fructe intr-o apa rece in care crapii cauta proteine, incercati mai bine un
ulei de peste sau arome de scoici. Invers vara sunt foarte recomandate aromele
de fructe (capsuni, banana etc). Pentru pescarii care privesc boilliesurile ca
pe o minune cereasca: Aflati ca daca nu naditi mai intai puteti sa uitati de
aceasta minune. Degeaba cumparati din piata "5 bilute la 10.000" si
va duceti sa dati cu ele unde crapii nu au vazut in viata lor asa ceva. Crapul
trebuie educat. Aveti nevoie de o cantitate mai mare de boillies (cat mai mare)
si de ceva timp liber. Ideal este sa aveti si o apa ceva mai aproape de casa sa
va duceti zilnic sa aruncati minim 1 kg de boillies (o cobra va va ajuta foarte
mult) si abia dupa cca 2 saptamani sa va duceti la pescuit in acea apa.
Articol preluat (Nu cunosc autorul)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu